26.07.2019.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 30. jul 2019.godine zakazao je V sjednicu Tužilačkog savjeta. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 13:00 časova. 

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


21.06.2019.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 28. jun 2019.godine zakazao je IV sjednicu Tužilačkog savjeta. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 12:00 časova. 

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


23.04.2019.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković imaće uvodno izlaganje na Konferenciji koja se organizuje povodom zvaničnog predstavljanja Podregionalne inicijative „Jednak pristup pravdi za djecu u zemljama Zapadnog Balkana“.

Konferencija će biti održana u hotelu Centre Ville u Podgorici sa početkom u 10,00 sati.

Podregionalne inicijative „Jednak pristup pravdi za djecu u zemljama Zapadnog Balkana“ realizuje se u Crnoj Gori i Albaniji, uz tehničku podršku UNICEF-a i finansijsku pomoć Vlade Kraljevine Norveške od januara 2019. godine.


22.04.2019.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 24. april 2019.godine zakazao je III sjednicu Tužilačkog savjeta. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 12:00 časova. 

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.


08.04.2019.godine - Najava

Vrhovno državni tužilac Ivica Stanković govoriće sjutra, 9.aprila, na konferenciji koja se organizuje povodom predstavljanja EUROL 2 Izvještaja o procjeni infrastrukture u pravosuđu u Crnoj Gori i UNICEF Studije o modalitetima uspostavljanja prostora prilagođenih djetetu u pravosudnim organima Crne Gore.

Izvještaji će biti predstavljeni u podgoričkom hotelu Hilton, sa početkom u 10 sati.


23.03.2019.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 29. mart 2019.godine zakazao je I sjednicu Tužilačkog savjeta. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 12:00 časova. 

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


25.02.2019.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 28. februar 2019.godine zakazao je I sjednicu Tužilačkog savjeta. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 13:00 časova. 

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


28.01.2019. godine – Najava 

U utorak, 29.01.2019.godine, u Vili Gorica, biće potpisan Memorandum o razumijevanju između Kancelarije tužioca Mehanizma pri UN-u i Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Memorandum će potpisati Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Serž Bramerc, tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Svečanost tokom koje će biti potpisan Memorandum zakazana je za 10 časova i biće otvorena za javnost.

Potrebno je da medijske kuće zainteresovane za praćenje događaja akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do utorka, 29.11.2018. godine u 8 sati.   

Novinarskim ekipama koje ne budu akreditovane neće biti omogućeno praćenje događaja.


Najava- 24.01.2019.godine –  U petak konferencija za štampu Državnog tužilaštva
 
U petak , 25.01.2019.godine, biće održana konferencija za štampu Državnog tužilaštva Crne Gore na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada u aktuelnim predmetima u nadležnosti Specijalnog državnog tužilštva.

Konferencija će biti održana u PR Centru na Starom aerodromu (Bulevar Josipa Broza 23A) sa početkom u 13 sati.
Na konferenciji će govoriti Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, specijalne tužiteljke Lidija Vukčević i Sanja Jovićević, stručna saradnica za finansije u SDT-u Jovanka Krunić i rukovodilac Policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Potrebno je da medijske kuće akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese – Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do petka, 25.01.2019.godine u 10 sati.


12.12.2018.godine – Najava: Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković učestvovaće na XXXI Kopaoničkoj školi prirodnog prava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao počasni član Kopaoničke škole prirodnog prava, učestvovaće na petodnevnom međunarodnom kongresu pravnika. 

Ovogodišnji međunarodni susreti pravnika na Kopaoniku organizovani su na temu – “Pravo i zapovest razuma“.


27.11.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 30. novembar 2018.godine zakazao je VII sjednicu Tužilačkog savjeta.

Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva - sala za sastanke na drugom spratu, sa početkom u 12.00 sati.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice

22.11.2018. godine – Najava 

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i državni tužilac Palestine Ahmad Barak potpisaće Memorandum o saradnji između Državnog tužilaštva Crne Gore i tužilaštva Palestine. 

Dokument će biti potpisan u petak, 23.novembra 2018.godine, u Vili Gorica, u 11.00 časova.

Svečanost povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji  između Državnog tužilaštva Crne Gore i tužilaštva Palestine biće otvorena za javnost. 

Potrebno je da medijske kuće zainteresovane za praćenje događaja akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do petka, 23.11.2018. godine u 9 sati.   

Novinarskim ekipama koje ne budu akreditovane neće biti omogućeno praćenje događaja.


25.10.2018. godine – Najava

Dani državnih tužilaca Crne Gore biće održani od 31. oktobra do 2. novembra 2018.godine u hotelu Sentido - Tara u Bečićima.

Svečano otvaranje, na kom će govoriti Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, biće organizovano u četvrtak, 1. novembra, sa početkom u 10.00 sati.

Svečanost povodom otvaranja Dana državnih tužilaca biće otvorena za javnost. 

Nakon svečanog biće održan radni dio skupa, na temu – Tužilačka etika.

Potrebno je da medijske kuće zainteresovane za praćenje događaja akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , NAJKASNIJE DO SRIJEDE, 31.10.2018. godine u 12 sati.  


02.10.2018. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković svojim uvodnim izlaganjem otvoriće seminar na temu “Samostalnost i odgovornost državnih tužilaca – standardi i preporuke Savjeta Evrope”, koji će se održati 4. oktobra 2018. godine sa početkom u 10.00 časova u hotelu “Melia” u Petrovcu.

Seminar je aktivnost projekta “ Odgovornost u pravosudnom sistemu” koji se realizuje u okviru zajedničkog programa Savjeta Evrope i Evropske unije “Horizontalni mehanizam za Zapadni Balkan i Tursku”.


21.09.2018. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u ponedeljak, 24.09.2018. godine sa ministrom pravde  Rumunije  Tuodorelom Toaderom. Sastanak će biti održan u vili Gorica u Podgorici  sa početkom u 11.30 časova.

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


17.09.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 22. septembar 2018.godine zakazao je VI sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


14.09. 2018. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković govoriće u uvodnom dijelu događaja posvećenom potpisivanju Sporazuma o saradnji između crnogorskog Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu i italijanske Škole za pravosuđe, koji će se održati u ponedeljak, 17. septembra 2018. godine u hotelu “Hilton” u Podgorici sa početkom u 13:00 časova.


26.07.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 30. jul 2018.godine zakazao je V sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


03.07.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 06. jul 2018.godine zakazao je IV sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


05.06.2018.godine -  NAJAVA: Vrhovno državno tužilaštvo domaćin Konferencije na temu „EUROJUST i saradnja sa trećim zemljama – iskustva i izazovi u zemljama Zapadnog Balkana”

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore  će biti domaćin Konferencije na temu „EUROJUST i saradnja sa trećim zemljama – iskustva i izazovi u zemljama Zapadnog Balkana”. 

Konferencija će biti otvorena u ponedjeljak 11.juna u 10:00 sati u hotelu Hilton u Podgorici.  

U uvodnom dijelu Konferencije govoriće:

- Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac Crne Gore

- Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Crne Gore 

- Nj.E. Aivo Orav, ambasador, šef Delegacije EU u Crnoj Gori

- Ladislav Hamran, predsjednik EUROJUST-a

- NJ.E. Hans Guntern Matern, ambasador S.R. Njemačke u Crnoj Gori 

- Nj.E. Henk Van Den Dol, nerezidentni ambasador Kraljevine Holandije za Crnu Goru

- Nj.E.Luka Zelioli, ambasador Republike Italije u Crnoj Gori

- Erik Vinken, projekt menadžer projekta IPA 2017 „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu”

Uvodni dio Konferencije bice otvoren za medije. 

Potrebno je da medijske kuće akredituju novinarske ekipe ( ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese -  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do petka, 08.06.2018.godine u 10 sati.

Novinarskim ekipama koje ne budu akreditovane neće biti omogućeno praćenje Konferencije.


18.05.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 24. maj 2018.godine zakazao je III sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


27.03.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 29. mart 2018.godine zakazao je I sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


26.02.2018.godine – Zakazana sjednica

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 28. januar 2018.godine zakazao je I sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


20.12.2017.godine – Najava


Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, za 21. decembar 2017.godine zakazao je VI Konferenciju državnih tužilaca.

Konferencija će biti održana u staroj zgradi Vlade sa početkom u 12.00 sati. Nakon Konferencije biće objavljeno saopštenje za javnost.


11.12.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, od 12. do 17. decembra 2017.godine, prisustvovaće jubilarnom 30. međunarodnom kongresu pravnika- Kopaoničkoj školi prirodnog prava.

Vrhovni državni tužilac je počasni član Kopaoničke škole prirodnog prava koja je ove godine organizovana na temu – Pravedno pravo i stvarnost.


07.12.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković govoriće u uvodnom dijelu Konferencije “ Pravo na djelotvornu istragu” koja će se održati 8.decembra 2017.godine u hotelu “Hilton” u Podgorici, sa početkom u 9 sati.

Konferencija se organizuje u okviru projekta “ Borba protiv zlostavljanja i nekažnjivosti i unapređenje primjene sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava na nacionalnom nivou”.

Projekat je dio programa Horizontalni mehanizmi za zapadni Balkan i Tursku, koju sprovode Savjet Evrope I Evropska unija. 


04.12.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 06. decembar 2017.godine zakazao je XI sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


27.10.2017. godine - Najava

Dani državnih tužilaca Crne Gore biće održani od 31. oktobra do 2. novembra 2017.godine u hotelu Sentido - Tara u Bečićima.

Svečano otvaranje, na kom će govoriti Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, biće organizovano u srijedu, 1.novembra, sa početkom u 10.00 sati.

Svečanost povodom otvaranja Dana državnih tužilaca biće otvorena za javnost. 

Nakon svečanog biće održan radni dio skupa, na temu - Krivično zakonodavstvo u Crnoj Gori.

Potrebno je da medijske kuće zainteresovane za praćenje događaja akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , NAJKASNIJE DO UTORKA, 31.10.2017.godine u 12 sati.                                                                            


26.10.2017.godine - Najava    

U petak, 27.oktobra, Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković govoriće na međunarodnoj naučnoj  konferenciji - Reforma pravosudnog sistema Crne Gore - pravosuđe i temeljna prava.

Konferencija koja se organizuje povodom 45 godina rada Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore biće održana u svečanoj sali Pravnog fakulteta sa pocetkom u 11 sati.

Na svečanosti, nakon Konferencije, Vrhovni državni tužilac uručiće nagrade najboljim studentima Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.


27.09.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 29. septembar 2017.godine zakazao je X sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


13.09.2017.godine – Najava

U četvrtak 14.09.2017.godine Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se Nj.E. ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici sa početkom u 10 sati. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


28.07.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 31. jul 2017.godine zakazao je IX sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


28.06.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 29. jun 2017.godine zakazao je VIII sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


29.05.2017.godine - Najava

Zajednička konferencija Državnog tužilaštva Crne Gore i Uprave policije biće održana danas u PR Centru na Starom aerodromu (Bulevar Josipa Broza 23A) sa početkom u 14.30.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati posljednje akcije koju su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva sprovodili služenici Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljena i Odsjeka za borbu protiv droge.


16.05.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 19. maj 2017.godine zakazao je VII sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.30 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


26.04.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 27.april 2017.godine zakazao je VI sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


12.04.2017.godine – Najava
 
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 13.april 2017.godine, zakazao je V sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13.30 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.
 
 

11.04.2017. godine – Najava
 
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se, u srijedu 12.04.2017.godine,  u Podgorici, sa delegacijom njemačke pokrajine Bavarska koju predvodi ministar pravde pokrajine Vinfrid Bausbak.
 
Sastanak će biti održan u Vili Gorica sa početkom u 10 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.
 

24.03.2017.godine- Najava – Vrhovni državni tužilac na međunarodnoj Konferenciji u Skoplju

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković prisustvovaće međunarodnoj Konferenciji koja se od 27. do 29. marta 2017.godine održava u Skoplju.

Konferenciju pod nazivom „Presrijetanje komunikacije - pravni okvir i iskustva-uloga javnog tužioca“, organizuje Javno tužilaštvo Republike Makedonije.


22.03.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 24.mart 2017.godine zakazao je IV sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


07.03.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 09.mart 2017.godine zakazao je III sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.30 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.


24.02.2017.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, za 28.februar 2017.godine zakazao je II sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 14 sati. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Dnevni red sjednice


25.01.2017.godine- Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je I sjednicu Tužilačkog savjeta u 2017.godini, koja će biti održana u petak 27.januara u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici sa početkom u14.00 sati.

Dnevni red I sjednice Tužilačkog savjeta


05.12.2016.godine- Najava

U utorak, 6.12.2016.godine, u prostorijama Tužilaštva biće potpisan Memorandum o saradnji između Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Pravnog fakulteta u Podgorici.

Memorandum će potpisati Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i dekan Pravnog fakulteta Velimir Rakočević.
Sastanak tokom kog će biti potpisan Memorandum zakazan je za 13 sati.

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


22.11.2016.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković učestvovaće, u srijedu 23. novembra, na alumni konferenciji koju Škola demokratskog rukovođenja organizuje na temu "Do efikasnije borbe protiv korupcije u Crnoj Gori". Konferencija će se održati u hotelu "Hilton" u Podgorici sa početkom u 10 sati. 
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković u uvodnom panelu govoriće na temu „Izazovi u radu pravosudnih organa i tužilaštva u procesu borbe protiv korupcije”.


21.11.2016.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u utorak 22.novembra 2016.godine, sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Fionom Mek Kluni. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11.00 sati.
Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


19.11.2016.godine  - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je VIII sjednicu Tužilačkog savjeta, koja će biti održana u utorak 22.novembra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici sap o;etkom u 13 sati.

Dnevni red VIII sjednice Tužilačkog savjeta


Najava- 5.11.2016.godine – Konferencija za štampu Državnog tužilaštva

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić održaće konferencije za štampu u nedjelju, 6. novembra 2016.godine. 

Konferencija ce biti održana u PR centru na Starom aerodromu (Bulevar Josipa Broza 23 a, Podgorica ) sa početkom u 13 sati. Tema konferencije biće predmet formiran povodom krivičnih djela -  stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Potrebno je da medijske kuće akredituju novinarske ekipe (ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do nedjelje, 6.11.2016.godine u 10 sati.

Kontakt osoba - Dragana Unković Maljević.


Najava- 31.10.2016.godine

U utorak, 1. novembra 2016.godine, sa početkom u 10.00 sati, u hotelu Sentido-Tara u Bečićima, biće svečano otvoreni Dani državnih tužilaca Crne Gore. Na svečanosti ce govoriti Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. Nakon svečanog, biće održan radni dio Dana državnih tužilaca. Tema ovogodišnjeg skupa su procesni instituti iz nadležnosti državnog tužioca.


19.10.2016.godine  - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u petak 21.oktobra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 12.00 sati.


10.10.2016.godine  - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u srijedu 12.oktobra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 12.00 sati.

Dnevni red


01.10.2016.godine  - Najava

Vrhovno državno tužilaštvo biće domaćin regionalne konferencije na temu“ Sadašnji i budući izazovi u borbi protiv prekograničnog organizovanog kriminala“. Konferencija će okupiti vrhovne državne tužioce i rukovodioce specijalnih državnih tužilaštava zemalja regiona.

Konferencija će biti otvorena u četvrtak 6.oktobra u 9.30 sati u hotelu „Splendid“ u Budvi.

U uvodnom dijelu Konferencije govoriće:

Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac,
Nj.E. Aivo Orav, šef delegacije EU u Crnoj Gori,
Nj.E. Margaret A. Uehara, ambasadorka SAD u Crnoj Gori,
Henk Marquart Sholtz, predstavnik IPA 2014,
Malči Gabrijelčić, predstvanik EUROJUST-a.

Uvodni dio Konferecije biće otvoren za medije.

Potrebno je da medijske kuće akredituju novinarske ekipe ( ime i prezime novinara i snimatelja/fotoreportera) putem mail adrese -   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , najkasnije do ponedeljka, 03.10.2016.godine u 10 sati.

Novinarskim ekipama koje ne budu akreditovane NEĆE biti omogućeno praćenje Konferencije.


27.09.2016.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u petak, 30.septembra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 13.00 sati.

Dnevni red IV sjednice Tužilačkog savjeta 


27.09.2016. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, učestvovaće u građanskom satu na temu zaštite izbornih prava u okviru kampanje  „Glasaj slobodno“, koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju(CDT). Građanski sat će se održati u Info centru  u srijedu, 28.septembra 2016.godine sa početkom u 13.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


13.09.2016.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se u srijedu 14.septembra 2016.godine, sa delegacijom Stejt departmenta koju predvodi predstavnica Kristin Teft. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 12.00 sati. 
Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


03.09.2016.godine- Najava

U ponedeljak, 5.09.2016.godine, u prostorijama Tužilaštva biće potpisan Memorandum o saradnji između Vrhovnog državnog tužilaštva i nevladinih organizacija koje prate izbore.
Memorandum će potpisati Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju Dragan Koprivica i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring Zlatko Vujović.
Sastanak tokom kog će biti potpisan Memorandum počeće u 12 sati.
Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


26.07.2016.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u četvrtak, 28.jula, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 12.00 sati.

Dnevni red IV sjednice Tužilačkog savjeta


08.07.2016.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, govoriće na Konferenciji u okviru projekta „Jačanje istražnih kapaciteta u Crnoj Gori – upotreba pregovaračkih mehanizama za efikasnu istragu“ koju organizuje Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) uz podršku Ambasade kraljevine Holandije. Konferencija će se održati 11.07.2016.godine u PR centru u Podgorici sa početkom u 09:30 časova. 


02.06.2016.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, govoriće na otvaranju skupa pod naslovom „Ka vladavini prava i slobodi izražavanja: kako obezbijediti  kažnjivost  napada na novinare, kako spriječiti takve napade i obezbijediti pravni okvir povoljan za istraživačko novinarstvo“. Skup koji organizuje Akcija za ljudska prava održaće se 03.06.2016.godine u hotelu „Ramada“ sa početkom u 10:00 časova. 


02.06.2016.godine - Najava

 

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u četvrtak, 09.juna, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 12.00 sati.

 

Dnevni red III sjednice Tužilačkog savjeta


24.05.2016.godine- Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u srijedu 25.maja 2016.godine, sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori,  Margaret En Ujeharom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


19.05.2016.godine- Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se, u petak 20.maja 2016.godine, sa visokim zvaničnikom Stejt Dipartmenta, Hojt Brajanom Jiem, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evro-azijske poslove. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 14.30 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


18.05.2016.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se u četvrtak 18.maja 2016.godine, sa delegacijom  Evropskog parlamenta koju predvodi poslanica Aneliz Dods, kopredsjedavajuća na zasijedanjima  Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. Sastanak će biti održan u Vili „Gorica“ sa početkom u 12.00 sati.

Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


07.04.2016.godine – Najava

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju i nevladinom organizacijom Centar za demokratsku tranziciju, 08.04.2016.godine organizuje Konferenciju “ Otvorenost tužilaštava: između tajnosti postupka i prava javnosti da zna“. Konferencija će biti održana u hotelu Podgorica sa početkom u 10.00 sati. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković govoriće u uvodnom dijelu, dok će Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovati u panel diskusiji koja se organizuje u nastavku Konferencije.  


24.03.2016.godine – Najava

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore  i  NVO Akcija za ljudska prava organizuju Regionalni okrugli sto na temu “ Suzbijanje nekažnjivosti za ratne zločine”. Dvodnevni skup biće održan u petak i subotu, 25. i 26. marta 2016. godine u hotelu Ramada u Podgorici. Na otvaranju  Skupa  u petak u 14:00  časova govoriće Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.


18.02.2016. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u petak 19.02.2016.godine, sa šeficom Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za Crnu Goru, ambasadorkom Janinom Hrebičkovom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


11.02.2016.godine- Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se, u petak 12.februara 2016.godine, sa predstavnicom Stejt dipartmenta Alinom Romanovski i ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori,  Margaret En Ujeharom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 13.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


02.02.2016. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković i Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, učestvovaće u građanskom satu na temu „ Sporazum o priznanju krivice - institut za borbu protiv korupcije ili sredstvo zlopotrebe“, koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju(CDT). Građanski sat će održati u Info centru  u srijedu, 03.februara  2016.godine sa početkom u 13.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


20.01.2016. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima sastaće se, u petak 21.01.2016.godine, sa predstavnicima NVO sektora u Crnoj Gori. Sastanak će biti održan u Vili “Gorica” sa početkom u 10 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


12.01.2016.godine- Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u srijedu 13.01.2016.godine, sa Ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Vitingom. Sastanak će biti održan u Ambasadi Velike Britanije u Podgorici sa početkom u 13.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


22.12.2015.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u srijedu, 23.decembra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 14.00. sati.


19.11.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u petak 20.11.2015.godine, sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Ferdinandom Nagijem. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11.30 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


Najava – 13.11.2015.godine

Delegacija Generalnog tužilaštva Republike Bugarske koju predvodi Generalni tužilac Republike Bugarske Sotir Tsatsarov, posjetiće zvanično Crnu Goru u periodu od 15.11. do 18.11.2015. godine, radi  potpisivanja Protokola o saradnji između Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore i Generalnog tužilaštva Republike Bugarske.

Protokol o saradnji  biće potpisan od strane Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, Ivice Stankovića i  Generalnog tužioca  Republike Bugarske, Sotira Tsatsarova dana 17.11.2015. godine u Vili Gorica, u 12:00 časova.


11.11.2015.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u cetvratak, 12.novembra, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici.

Sjednica će početi u 13.00. sati.


30.10.2015. godine – Najava

Dani državnih tužilaca Crne Gore biće organizovani od subote 31.10.2015.godine  do ponedjeljka 2.11.2015.godine u hotelu Sentido-Tara u Bečićima.

Svečano otvaranje Dana državnih tužilaca Crne Gore  biće održano u nedjelju 1.novembra  2015.godine  sa početkom u 10.00 sati. U svečanom dijelu prisutnima će se obratiti Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.


25.09.2015. godine – Najava

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se, u ponedjeljak 28.09.2015.godine, sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Ueharom i njenim saradnicima. Sastanak će biti održan u prostorijama Tužilaštva sa početkom u 14.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


15.09.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stankovic sa saradnicima sastaće se u srijedu, 16.septembra, sa članovima skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu. Posjeta predstavnika skupštinskog Odbora organizovana je s ciljem upoznavanja poslanika sa uslovima rada u Tužilaštvu Susret će biti organizovan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11 sati.  Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


08.09.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stankovic i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se u srijedu, 9.septembra, sa  regionalnim oficirom  za vezu sa pravosudnim organima, nadležnim za zemlje jugoistocne Evrope, pri ambasadi Republike Francuske, Pjerom Beleom. Sastanku će prisustvovati i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori, Veronik Brimo. Susret će biti organizovan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 15.30 sati. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


24.08.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u utorak, 25.08.2015.godine, sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristijanom Pošom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


27.07.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, u utorak 28.jula 2015.godine, prisustvovaće konferenciji za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja o objavljivanju informacija od javnog interesa. Istraživanje je sprovela nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju.  Konferencija će biti održana u Info centru nevladine organizacije Centar za demokratsku tranziciju (Rimski trg 10) sa početkom u 11 sati.


22.07.2015. godine – Najava

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sastaće se, u četvrtak 23.05.2015.godine, sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Ueharom i njenim saradnicima Sastanak će biti održan u prostorijama Tužilaštva sa početkom u 11.30 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


8.07.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u četvrtak, 09.07.2015.godine, sa šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Benjaminom Perksom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


06.07.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u utorak 07.07.2015.godine sa , generalnim direktorom  Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji, Kristianom  Danielsonom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 9 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


02.07.2015. godine – Najava

Polaganje zakletve novoizabranih tužilaca Specijalnog državnog tužilaštva održaće se u petak, 03.07.2015.godine, sa početkom u 13 sati u prostorijama Tužilačkog savjeta.

Tužioci Specijalnog državnog tužilaštva zakletvu će položiti pred predsjednikom Tužilačkog savjeta Ivicoma Stankovićem.


02.06.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u srijedu, 03.06.2015.godine, sa ambasadorkom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


08.04.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se, u ponedjeljak 11.05.2015.godine, sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Ueharom. Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sa početkom u 11 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


30.04.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima sastaće se, u ponedjeljak 4.05.2015.godine, sa predstavnicima medija u Crnoj Gori. Sastanak će biti održan u Vili “Gorica” sa početkom u 10 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


29.04.2015.godine – Najava

 

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sastaće se u četvrtak 30. aprila 2015. godine sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem. Sastanak će biti održan u 12.00 sati. 

 


23.04.2015. godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima sastaće se, u petak 24.04.2015.godine, sa predstavnicima NVO sektora u Crnoj Gori. Sastanak će biti održan u Vili “Gorica” sa početkom u 10 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


22.04.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima primiće u četvrtak, 23. marta 2015. godine šefa Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije, Dirka Langea. Sastanku će prisustvovati i Njegova Ekselencija, Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Mitja Drobnič sa saradnicima.

Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva u 15.40 sati. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


21.04.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, u srijedu, 22.04.2015.godine u 10.00 sati, imaće uvodno izlaganje na seminaru “Podrška podizanju odgovornosti sudskih, tužilačkih i policijskih institucija putem upotrebe komunikacionih strategija i razvoja službi za odnose sa medijima i informisanje”

Seminar će biti održan u hotelu “Maestral” u Bečićima od 22.do 24.04.2015.godine.

Seminar organizuju Misija OEBS-a, Centar za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici


26.03.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, u petak, 27.03.2015.godine, imaće uvodno izlaganje na seminaru “ Oblici diskriminacije žena, zaštita od nasilja nad ženama i nasilja u porodici”

Seminar će biti održan u hotelu “Premier” u Podgorici sa početkom u 9.30 sati.

Seminar se organizuje u saradnji Vrhovnog suda Crne Gore – Centra za edukaciju nosilaca pravosudnih funkcija i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.


17.03. 2015.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima, sastaće se u srijedu, 18.marta, sa predsjednikom Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije Rafaeleom Kantoneom, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Sastanak će biti održan u Vili “ Gorica” sa početkom u 10.00 sati. Nakon susreta biće objavljeno saopštenje za javnost.


03.03. 2015.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima primiće u srijedu, 4. marta 2015. godine, nezavisnog eksperta Evropske unije Maurizija Salustra, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori. Sastanku će prisustvovati i  Alberto Kamarata, šef sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Evropske unije.

Sastanak će biti održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva u 11.00 sati. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.


27.02.2015.godine – Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, u ponedjeljak, 2.3.2015.godine u 10 časova, otvoriće Konferenciju na temu: Strategija za suzbijanje nasilnog ekstremizma, uključujući primjenu novih odredbi Krivičnog zakonika u vezi boraca u inostranstvu.

Konferencija će se održati 2. i 3.marta 2015.godine u hotelu Maestral u Budvi.

Organizatori Konfrencije su Ambasada SAD-a u Podgorici i Centar za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Crne Gore.


28.01.2015.godine - Najava

Na poziv predsjednika Evropskog suda za ljudska prava Dina Spilmana, Vrhovni državni tužilac  Ivica Stanković sa saradnicima, boraviće u službenoj posjeti Strazburu od 28. do 31.januara.

Susret Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava predviđen je za 29.januar.

Delegacija Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore prisustvovaće i raspravi na temu Supsidijarnost – iz različitih uglova: Uloga Konvencije i državne vlasti.


23.01.2015.godine - Najava

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao predsjedavajući, sazvao je sjednicu Tužilačkog savjeta. Sjednica će biti održana u ponedjeljak, 26.januara, u prostorijama Tužilačkog savjeta.

Sjednica će početi u 15.30. sati.